ZEYTİN EZMELİ AÇMA
MALZEMELER: 1,5 Su bardağı ılık süt yarım su bardağı sıvı yağ 1,5 yemek kaşığı şeker çok az tuz yarım paket yaş maya aldığı kadar ...
https://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/12/zeytin-ezmeli-acma.html?m=0
MALZEMELER:
TARİF:
- 1,5 Su bardağı ılık süt
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- çok az tuz
- yarım paket yaş maya
- aldığı kadar un
- üzeri için :1 yumurta sarısı
- iç malzemesi:
- bir kase zeytin ezmesi
TARİF:
- Ilık sütün içine mayayı koyup eritelim.şeker ve diğer malzemeleri katıp ele yapışmayacak derecede yumuşak bir hamur hazırlayalım.
- mayalanmasını bekleyelim.
- mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp elimizle uzunlamasına açalım(.elimize yapışırsa biraz undan yardım alalım.)
- yarısına kadar çizikler atalım.çizik olmayan yere zeytin ezmesi sürelim
- yuvarlamaya devam edelim
- ay şeklinde kıvırıp yumurta sarısı sürelim
- önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim
- .fırından çıkınca üzerine bir havlu kapatalım ki biraz yumuşak olsun
- daha sonra servis tabağına dizip ikram edelim..
- afiyetler olsun...