TENCEREDE HAMSİ
Tarifi: Hamsi balıklarını temizleyip yıkayalım yayvan bir tencerede bir baş kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağı...
https://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/12/tencerede-hamsi.html?m=0
Tarifi:
- Hamsi balıklarını temizleyip yıkayalım
- yayvan bir tencerede bir baş kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında sarartalım.
- 2diş kadar sarmısak ilave edip balıkları dizelim
- tuz ,karabiber ,biraz kekik ,pul biber ile tatlandırıp üzerine defne yaprağı koyalım,
- domatesleride yuvarlak dilimleyip üzerlerine yerleştirelim
- limonun kabuklarını da soyup onlarıda yuvarlak kesip yerleştirelim.
- tenceremizin
kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim(hiç su koymayın kendi suyunu bırakıyo balık) - Afiyetler olsun