BÜZME BÖREK
MALZEMELER ; 3 adet yufka, 1 su bardağı su, 1 büyük çay bardağı zeytinyağ, İstenilen iç malzeme (kıyma,patatesi,peynir) Üstüne ...
![](https://resources.blogblog.com/img/icon18_edit_allbkg.gif)
https://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/12/buzme-borek.html?m=0
MALZEMELER ;
3 adet yufka,
1 su bardağı su,
1 büyük çay bardağı zeytinyağ,
İstenilen iç malzeme (kıyma,patatesi,peynir)
Üstüne sürmek için;
1 yumurta,
2 kaşık yoğurt,
2 kaşık sıvıyağ
- 1 yufkayı tezgaha yayalım.üzerine bolca sıvı yağ ve su karışımı sürelim
- üst kısımlardan başlayarak elimizle yufkayı ortada büzerek 4 taraftan toplayalım
- kelebek şekli gibi olsun
- bir kenarı tekrar yufkaların üzerine geri katlayalım ve
- üzerine iç malzemeyi yerleştirelim.(ben patatesli kıymalı iç hazırladım)
- diğer 3 parçayıda üstüne kapatıp tepsiye ters çevirelim
- üzerlerine yağlı suyun içine yumurta sarısı katıp fırçayla sürelim.
- 200 derece fırında pişirelim.
- Yufka sayısını istediğiniz ölçüde yapabilirsiniz.
- Biraz porsiyon olarak büyük oluyor ama 2 ye yada 4 e bölebilirsiniz..