GÜVEÇTE MANTARLI ET
4-6 kişilik Malzemeler, 1 kg kusbaşı dana eti 2 adet kurusogan Yarım kilo mantar 2 adet domates 2 adet yeşil sivri biber 1 ade...
https://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/08/guvecde-nefis-mantarl-et.html?m=0
4-6 kişilik
Malzemeler,
- 1 kg kusbaşı dana eti
- 2 adet kurusogan
- Yarım kilo mantar
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- tuz,karabiber
Hazırlanışı:
- 1 Kg dana kusbaşını güvece alıyoruz.
- Kendi suyu cekene kadar kısık atesde pişiriyoruz.
- Etler suyunu cektikden sonra geri kalan malzemeleri kus bası seklinde doğrayıp güvece ekliyoruz.
- Sarımsakları bütün şeklinde ekleyip tuz karabiber ve tereyağını en üste ilave ederek güvecimizi folya ile kapatıyoruz
- ve kısık ateş de 2 saat kadar pişmeye bırakıyoruz...
- Afiyet olsun