Aşure
Mutlu ve huzurlu bir sabaha uyanmanız dileğiyle iyi geceler ❣❣🙋sevenlere , beğenenlere, umut olanlara, mutlu edenlere, herke...
https://tulinceyemekler.blogspot.com/2016/10/asure.html?m=0
Mutlu ve huzurlu bir sabaha uyanmanız dileğiyle iyi geceler ❣❣🙋sevenlere , beğenenlere, umut olanlara, mutlu edenlere, herkese ama herkese selam ve sevgiler❣❣❣ sağlıcakla kalın ..beğeniyorsanız hep meleklerle kalın😄..#iyigeceler ❣#aşuredelisiyim #herzaman #pişiririm #hadi #sizde #buyrun 🤗 çok büyük bir tencere aşureniz olacak söyleyeyim😊.🙋🤗herkese bol bol dağıtabilirsiniz..#aşure
.1 kilo aşurelik buğday
- .1,5 su bardağı pirinç
.2 su bar.nohut
.2 su.bar.kuru fasulye
.Yarım kilo kayısı
.Yarım kilo kuru üzüm
- .10 bardak şeker
.Yarım kilo süt
.10 tane kadar karanfil
.1çay kaşığı tuz.
.1 paket vanilya
.Arzuya göre tarçın
.Portakal suyu ve rendesi
.Üzerini süslemek içinde
Kuş üzümü, badem, nar ,ceviz, dolmalık fıstık yada hangi malzemeler evinizde varsa onlarla süsleyin.
Buğdayları iyice yıkayıp bol suda biraz haşlayıp kapağını kapatıp bir gece bekletelim.ertesi gün suyunu süzüp geniş bir tencerede iyice haşlanıncaya kadar pişirelim. Pirinci ,fasulyeyi, nohutu da ayrı ayrı haşlayıp buğdayın içine karıştıralım.iyice özleşinceye kadar kaynatalım.şeker ve sütünü ilave edelim.bu arada sıcak suyu hazır bulundurup gerektikçe ilave edelim.küçük küçük kesip sıcak su içinde bekletiğimiz kayısı üzüm incirleride ekleyelim.karanfili az suyla cezvede kaynatıp süzgeçle buğdayların içine dökelim. Portakal rendesini koyalım.2 yemek kaşığı gül suyu vanıilya yıda koyup altını kapatalım. Tabaklara eşit oranda boşaltıp soğutalım .üstünü süsleyip servise sunalım.