PORTAKALLI PIRASA
MALZEMELER ; 1 kilo pırasa, 1 adet kuru soğan, 1 adet havuç, 2 yemek kaşığı pirinç, Yarım su bardağı zeytinyağı, YAPILIŞI ; ...
![](https://resources.blogblog.com/img/icon18_edit_allbkg.gif)
https://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/12/portakalli-pirasa.html?m=0
MALZEMELER ;
YAPILIŞI ;
- 1 kilo pırasa,
- 1 adet kuru soğan,
- 1 adet havuç,
- 2 yemek kaşığı pirinç,
- Yarım su bardağı zeytinyağı,
YAPILIŞI ;
- Pırasaları doğrayıp yıkayalım.
- Tencereye 1 baş soğanı küp doğrayalım.
- Havuçları da ya küp ya da istediğiniz şekilde doğrayıp pırasaları ilave edelim.
- Zeytinyağı ve tuzunu koyup 1 tane portakal suyu ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- İndirceğimize yakın yıkanmış pirinçleri ilave edip ocaktan indirelim.
- Soğuyunca üzerine dereotu serpip sevise sunalım.