SOĞUK AYRAN AŞI ÇORBASI
MALZEMELER: Yarım su bar.haşlanmış buğday Yarım su bardağı nohut Yarım su bardağı yeşil mercimek 1 çay bardağı pirinç yarım demet ma...
https://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/08/soguk-ayran-corbas-yazn-soguk.html?m=0
MALZEMELER:
- Yarım su bar.haşlanmış buğday
- Yarım su bardağı nohut
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı pirinç
- yarım demet maydonoz,dereotu,aşotu
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 3 çorba kaşığı zeytinyağ
- 2 su bardağı yoğurt
TARİF:
- Buğday,nohut,mercimek ayrı ayrı haşlandıktan sonra tencereye konur
- 2 bardak su konup pirinç ilave edilir tekrar kaynatılır..
- özleşince içine ayrı bir yerde çırpılmış yoğurt bu karşımın suyuyla bırlikte açılır
- karıştırarak ilave edilir.
- üzerine kızdırılmış yağ ve nane sosu gezdirilir..
- soğuk servis yapılır..