KREMALI MANTARLI BÜFTEK..
YAPILIŞI: Buftekleri yıkıyoruz. hic su koymadan kısik ateste yumusayıncaya kadar pişiriyoruz ayri bi tencerede yikanmis dogranmıs mantarl...
https://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/08/kremali-mantarli-buftek.html?m=0
YAPILIŞI:
Buftekleri yıkıyoruz. hic su koymadan kısik ateste yumusayıncaya kadar pişiriyoruz ayri bi tencerede yikanmis dogranmıs mantarlarida suyu çekinceye kadar pisiriyoruz. Tencereye biraz tereyag ilave edip 1 baş doğranmiş soğani pembelestiriyoruz önce etleri sonra mantarlari ilave edip tuzunu karabiberini ve soya sosunu katip kapağini kapatiyoruz 5 _10 dk.sonra çiğ kremayida koyup karistiriyor ve atesten aliyoruz pilav ve garnutur bezelye soğan halkasi ile servise sunuyoruz
Kuzu pirzolari kekik,tuz,karabiber cok az zeytinyaği ile karistirip dinlendiriyoruz. Elektrik izgarasinda yada mangalda kurutmadan pisiriyoruz. Bulgur pilavi ve yesilliklerle servis yapiyoruz
Buftekleri yıkıyoruz. hic su koymadan kısik ateste yumusayıncaya kadar pişiriyoruz ayri bi tencerede yikanmis dogranmıs mantarlarida suyu çekinceye kadar pisiriyoruz. Tencereye biraz tereyag ilave edip 1 baş doğranmiş soğani pembelestiriyoruz önce etleri sonra mantarlari ilave edip tuzunu karabiberini ve soya sosunu katip kapağini kapatiyoruz 5 _10 dk.sonra çiğ kremayida koyup karistiriyor ve atesten aliyoruz pilav ve garnutur bezelye soğan halkasi ile servise sunuyoruz
Kuzu pirzolari kekik,tuz,karabiber cok az zeytinyaği ile karistirip dinlendiriyoruz. Elektrik izgarasinda yada mangalda kurutmadan pisiriyoruz. Bulgur pilavi ve yesilliklerle servis yapiyoruz