#FAVA#
MALZEMELER ; 1bardak kuru bakla 2 adetkuru soğan 1/2su bar.zeytinyağ 1 tatli kasigı tuz ve şeker TARİF : Aķsâmdan islattigıniz baklala...
https://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/08/fava.html?m=0
MALZEMELER ;
1bardak kuru bakla
2 adetkuru soğan
1/2su bar.zeytinyağ
1 tatli kasigı tuz ve şeker
TARİF :
Aķsâmdan islattigıniz baklaları ertesi gün süzün yıkayin.düdüklü tencereye soğani küp dograyip zeytinyağında kavurun.tuz ve şeker koyun .baklalarida ilave edip tam aynı hizada suyunu koyun.(.baklaların üzerine çikmasin.)tencereyi kapatin.düdüğünukapattıkta n 15 dak.sonra ocaktan alın.el blendiri ile ezin istediginiz kaliba dòkun.buzdolabinda iyice sogutun .uzerine z.yağlı limon sosu dökün dereotu ile süsleyin.. afiyet olsun..
1bardak kuru bakla
2 adetkuru soğan
1/2su bar.zeytinyağ
1 tatli kasigı tuz ve şeker
TARİF :
Aķsâmdan islattigıniz baklaları ertesi gün süzün yıkayin.düdüklü tencereye soğani küp dograyip zeytinyağında kavurun.tuz ve şeker koyun .baklalarida ilave edip tam aynı hizada suyunu koyun.(.baklaların üzerine çikmasin.)tencereyi kapatin.düdüğünukapattıkta