BEZELYELİ YEŞİL PİLAV
2 bardak pirinci, 2 yemek kasigi tuz koyup sıcak su ile ıslatalim. Tuzlu suda bekletilen pirinci iyice yikayip 3 corba kasigi erittiği...
https://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/08/bezelyeli-yesil-pilav_7.html?m=0
- 2 bardak pirinci, 2 yemek kasigi tuz koyup sıcak su ile ıslatalim.
- Tuzlu suda bekletilen pirinci iyice yikayip 3 corba kasigi erittiğimiz tereyağinda kavuralim
- varsa et yada tavuk suyu yada 2 bardak su ilavesi ile kaynayana kadar once hızlı sonra ķısık ateste pisirelim
- .pismeye yakın1 bardak kadar haslanmis bezelyeyi yarim demet dereotunu koyup karıstiralim
- ocaktan alip kek kalibina yoksada bir kaseye bosaltalim(.ortasina ben hazir döner koydum sizler ne varsa mesala tavuk yada et sote koyabilirsiniz )
- kalibi ters çevirip servise sunalim...