TAVUK GRATEN

MALZEMELER ; Yarım kilo tavuk kuşbaşı , 3 kaşık un, 2 yemek kaşığı tereyağ, 1 bardak süt, Yarım demet maydonoz, 2 diş sarımsak, 2...

MALZEMELER ;

  • Yarım kilo tavuk kuşbaşı ,
  • 3 kaşık un,
  • 2 yemek kaşığı tereyağ,
  • 1 bardak süt,
  • Yarım demet maydonoz,
  • 2 diş sarımsak,
  • 250 gr kaşar peyniri,
  • Tuz -karabiber.


YAPILIŞI ;

  • Tavuklar yıkanır,süzülür,tavaya konup suyu çekilinceye kadar pişirilir.
  • Tuz ve karabiber ilave edilir fırın kabına konur.
  •  Ayrı bir tencerede yağ eritilir , içine doğranmış maydonoz dövülmüş sarımsaklarla birlikte konur , kavrulur.
  •  Unu da ilave edip kokusunu çıkıncaya kadar işleme devam edilir. 
  • Tuz ve karabiber ilave edilir. Ve bu sosun yarısı tavuklarla karıştırılır
  •  diğer yarısı düzgün bir şekilde üzerine yerleştirilir.
  •  Kaşar peyniri serpilir , fırında pişirilir.
  •  Afiyet olsun :)

Related

TAVUKYEMEKLERİ 4154106198656060141

Yorum Gönder

emo-but-icon

BURALARDAYIZ

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Katkıda bulunanlar

Popüler Yayınlar

Instagram

Blog Arşivi

item