TAVUK GRATEN
MALZEMELER ; Yarım kilo tavuk kuşbaşı , 3 kaşık un, 2 yemek kaşığı tereyağ, 1 bardak süt, Yarım demet maydonoz, 2 diş sarımsak, 2...
https://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/08/tavuk-graten.html
MALZEMELER ;
YAPILIŞI ;
- Yarım kilo tavuk kuşbaşı ,
- 3 kaşık un,
- 2 yemek kaşığı tereyağ,
- 1 bardak süt,
- Yarım demet maydonoz,
- 2 diş sarımsak,
- 250 gr kaşar peyniri,
- Tuz -karabiber.
YAPILIŞI ;
- Tavuklar yıkanır,süzülür,tavaya konup suyu çekilinceye kadar pişirilir.
- Tuz ve karabiber ilave edilir fırın kabına konur.
- Ayrı bir tencerede yağ eritilir , içine doğranmış maydonoz dövülmüş sarımsaklarla birlikte konur , kavrulur.
- Unu da ilave edip kokusunu çıkıncaya kadar işleme devam edilir.
- Tuz ve karabiber ilave edilir. Ve bu sosun yarısı tavuklarla karıştırılır
- diğer yarısı düzgün bir şekilde üzerine yerleştirilir.
- Kaşar peyniri serpilir , fırında pişirilir.
- Afiyet olsun :)