KARNIYARIK

Çok klasik bir  yemek ana Türk mutfağının vazgeçilmezi 'KARNIYARIK'. Bu sefer Bostan Patlıcan'la yapalım ;) MALZEMELER ; 2...

Çok klasik bir  yemek ana Türk mutfağının vazgeçilmezi 'KARNIYARIK'. Bu sefer Bostan Patlıcan'la yapalım ;)
MALZEMELER ;

  • 2 Adet aynı boy bostan patlıcan
  • 250 gr kıyma ,
  • 2 adet soğan ,
  • 3 adet domates,
  • 4 adet yeşil biber,
  • tuz, karabiber (kızartmaj için sıvıyağ )


YAPILIŞ ;

  • Bostan patlıcanları yuvarlak dilimler halinde kesip, tuzlu suda en az yarım saat bekletelim.
  •  Bol yağda kızartalım.Havlu peçete üstüne alıp yağını alalım. 
  • Tavanın içerisine bir yemek kaşığı tereyağ koyup küp doğranmış soğanları ilave edelim.
  •  Kavrulunca içine kıymayı koyalım.Kıyma suyunu çekene dek pişirelim.
  • rendelenmiş domatesleri ve sivri biberleride ilave edip ttuz ve karabiber koyalım. 
  • Kıyılmış maydonozları koyup ocaktan alalım.Patlıcanlarını içini oyup kıyma harcından dolduralım.Tepsiye ya da borcama dizelim. 
  • Küçük bir kapta 2 kaşık salçayı 1 yemek kaşığı tereyağında kavurup suyla açalım ve bu salçalı suyu patlıcanların üzerine gezdirelim.
  • Üzerine yeşil biber ve domatesle süsleyip fırında pişirelim..
  •  Afiyet olsun :)

Related

NEW 1649438254362673602

Yorum Gönder

emo-but-icon

BURALARDAYIZ

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Katkıda bulunanlar

Popüler Yayınlar

Instagram

Blog Arşivi

item