KARNIYARIK
Çok klasik bir yemek ana Türk mutfağının vazgeçilmezi 'KARNIYARIK'. Bu sefer Bostan Patlıcan'la yapalım ;) MALZEMELER ; 2...
https://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/08/karniyarik.html
Çok klasik bir yemek ana Türk mutfağının vazgeçilmezi 'KARNIYARIK'. Bu sefer Bostan Patlıcan'la yapalım ;)
MALZEMELER ;
YAPILIŞ ;
MALZEMELER ;
- 2 Adet aynı boy bostan patlıcan
- 250 gr kıyma ,
- 2 adet soğan ,
- 3 adet domates,
- 4 adet yeşil biber,
- tuz, karabiber (kızartmaj için sıvıyağ )
YAPILIŞ ;
- Bostan patlıcanları yuvarlak dilimler halinde kesip, tuzlu suda en az yarım saat bekletelim.
- Bol yağda kızartalım.Havlu peçete üstüne alıp yağını alalım.
- Tavanın içerisine bir yemek kaşığı tereyağ koyup küp doğranmış soğanları ilave edelim.
- Kavrulunca içine kıymayı koyalım.Kıyma suyunu çekene dek pişirelim.
- rendelenmiş domatesleri ve sivri biberleride ilave edip ttuz ve karabiber koyalım.
- Kıyılmış maydonozları koyup ocaktan alalım.Patlıcanlarını içini oyup kıyma harcından dolduralım.Tepsiye ya da borcama dizelim.
- Küçük bir kapta 2 kaşık salçayı 1 yemek kaşığı tereyağında kavurup suyla açalım ve bu salçalı suyu patlıcanların üzerine gezdirelim.
- Üzerine yeşil biber ve domatesle süsleyip fırında pişirelim..
- Afiyet olsun :)