ÇÖKERTME KEBABI

MALZEMELER ; 1 kg kuşbaşı ya da doğranmış biftek, 5-6 kaşık tereyağ, 1 tane kuru soğan , Tuz,karabiber,kekik,kimyon. SOSU İÇİN ;...

MALZEMELER ;

  • 1 kg kuşbaşı ya da doğranmış biftek,
  • 5-6 kaşık tereyağ,
  • 1 tane kuru soğan ,
  • Tuz,karabiber,kekik,kimyon.


SOSU İÇİN ;

  • 3 adet domates,
  • 1 kaşık salça,
  • 1 yemek kaşığı tereyağ,
  • Tuz,karabiber.


ÜZERİ ;

  • Sarımsaklı yoğurt,
  • 1 kaşık tereyağ,
  • Pul biber.


YAPILIŞI ;

  • Patatesleri kibrit çöpü gibi incecik doğrayıp ,tuzlu suda bekletelim.
  •  Bol kızgın yağda kızartalım.
  •  Ayrı bir tencerede etleri suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  •  Tuz ve baharatlarla tatlandıralım.
  •  Domatesleri de ayrı bir yerde kaynatıp suyu çekinceye kadar bekletelim .
  • Salçayı ilave edip söndürelim. 
  • Servis tabağına önce patatesleri,sarımsaklı yoğurdu sonra domates sosunu ve etleri koyup servis yapalım...

Related

NEW 4096280238693418883

Yorum Gönder

emo-but-icon

BURALARDAYIZ

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Katkıda bulunanlar

Popüler Yayınlar

Instagram

Blog Arşivi

item