ÇÖKERTME KEBABI
MALZEMELER ; 1 kg kuşbaşı ya da doğranmış biftek, 5-6 kaşık tereyağ, 1 tane kuru soğan , Tuz,karabiber,kekik,kimyon. SOSU İÇİN ;...
https://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/08/cokertme-kebabi.html
MALZEMELER ;
SOSU İÇİN ;
ÜZERİ ;
YAPILIŞI ;
- 1 kg kuşbaşı ya da doğranmış biftek,
- 5-6 kaşık tereyağ,
- 1 tane kuru soğan ,
- Tuz,karabiber,kekik,kimyon.
SOSU İÇİN ;
- 3 adet domates,
- 1 kaşık salça,
- 1 yemek kaşığı tereyağ,
- Tuz,karabiber.
ÜZERİ ;
- Sarımsaklı yoğurt,
- 1 kaşık tereyağ,
- Pul biber.
YAPILIŞI ;
- Patatesleri kibrit çöpü gibi incecik doğrayıp ,tuzlu suda bekletelim.
- Bol kızgın yağda kızartalım.
- Ayrı bir tencerede etleri suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Tuz ve baharatlarla tatlandıralım.
- Domatesleri de ayrı bir yerde kaynatıp suyu çekinceye kadar bekletelim .
- Salçayı ilave edip söndürelim.
- Servis tabağına önce patatesleri,sarımsaklı yoğurdu sonra domates sosunu ve etleri koyup servis yapalım...