PATLICANLI PİDE
HAMUR MALZEMELERİ ; 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 yumurta akı, 2 tane kabartma tozu , İÇ MALZEMELERİ ; 2 tane Pa...
https://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/08/patlicanli-pide.html
HAMUR MALZEMELERİ ;
İÇ MALZEMELERİ ;
YAPILIŞI ;
- 1 su bardağı süt,
- 1 su bardağı sıvı yağ,
- 2 yumurta akı,
- 2 tane kabartma tozu ,
İÇ MALZEMELERİ ;
- 2 tane Patlıcan,
- 2 adet Domates,
- 1 tatlı kaşığı Kimyon,
- Karabiber,
- 1 tatlı kaşığı Tuz
- 1 tane soğan ,
YAPILIŞI ;
- Unu havuz gibi açalım içine süt ,yağ ,yumurta akı ve tuz koyup yoğurmaya başlayalım.
- Kabartma tozunu da ilave edip özleştirilerim. Yarım saat dinlendirmeye bırakalım.
- Bu arada iç malzemelerini hazırlayalım.
- Patlıcanların kabuklarını soyup, küçük küçük doğrayalım.
- Tencerede küp doğranmış soğanı kavuralım.
- İçine küp doğranmış domatesleri ve patlıcanları ilave edelim.
- Suyu çekene kadar pişirelim. Tuz , kimyon ve karabiberinin ekleyip soğumaya bırakalım.
- Hamuru 5'e bölelim . Her birini lahmacun kadar açıp hazırladığımız patlıcanlı harçtan 4-5 kaşık kadar koyalım.
- Pide şeklinde kapatıp,tepsiye ters çevirelim. Üzerlerini bıçakla çizip yumurta sarısı sürelim.
- 170derece fırında pişirelim. Dilimleyerek servis yapalım...
Ooo!Çok pratik. Kalabalık misafir için ideal.
YanıtlaSilgerçekten çok pratik vede bereketli..:)
Sil