MANTARLI ISPANAKLI TARTOLET
Tartolet hamuruiçin: 2.5 bardak un yarım paket margarin 1.5 çay bardağı yoğurt yarım paket kabartma tozu 1çay kaşığı tuz ıspana...
https://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/08/mantarli-ispanakli-tartolet.html
Tartolet hamuruiçin:
ıspanaklı iç malzemesi:
- 2.5 bardak un
- yarım paket margarin
- 1.5 çay bardağı yoğurt
- yarım paket kabartma tozu
- 1çay kaşığı tuz
ıspanaklı iç malzemesi:
- küçük boy konserve mantar
- 1küçük havuç
- yarım kilo ıspanak
- 1 baş soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tane kesme şeker
- 1 kase kaşar peyniri
- yapılışı: ıspanaklar yıkanır sirkeli suda bekletilir.
- diğer tarafta soğan 2 kaşık kadar zeytinyağında kavrulur tuz ve şeker ilave edilir.
- küp doğranmış havuç ve konserve mantarlarda ilave edilip biraz daha kavrulur..
- bekletilen ıspanakların suyu sıkılarak tencereye konur ve suyu çekilene kadar pişirilir.
- içine kaşar peyniri karıştırılarak soğumaya bırakılır.
- un havuz gibi açlır içine bütün malzeme karıştırılarak hamur yoğurulur ve yarım saat buzdolabında bekletilir.
- çok kalın olmamak şartıyla tart kalıplarına yerleştirilip şekil verilir.
- üzerine yanmaz kağıt konup bakliyat serpilir yada çatalla delikler açılır.(kabarmasın diye)
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir
- baklıyatlar üzerinden alınarak ıspanaklar yerleştirilir domates sosunu da üstüne gezdirip yaklaşık 2 yada3 dakika daha fırınlanıp servise sunulur..