ŞÖBİYET

MALZEMELER ; 4  ya da 5 adet baklavalık yufka , Yarım paket tereyağ, İçi için; 1,5 bardak süt, 2 yemek kaşığı toz şeker ve irmik . ...

MALZEMELER ;

  • 4  ya da 5 adet baklavalık yufka ,
  • Yarım paket tereyağ,
  • İçi için;
  • 1,5 bardak süt,
  • 2 yemek kaşığı toz şeker ve irmik .

ŞERBETİ ;;

  • 3 bardak şeker,
  • 3 bardak su .

Tarifi:

  • Hazır baklavalık yufkalarımızı tek tek erimiş tereyağ ile yağlayıp üst üste dizelim(.4 yada 5 tane) .
  • ayrı bir tencerede 1.5 bardak sütü 2 yemek kaşığı şeker ve 2 yemek kaşığı irmikle pişirip soğutalım.
  • yağladığımız hamurları kare kare kesip hazırladığımız irmik sosundan koyup üçgen şeklinde kapatalım. 
  • 200 derece fırında pişirip soğutalım. 
  • 3 bardak şeker 3 bardak su ile şerbet hazırlayıp iyice kaynatalım.
  • yarım limon suyu ilave edip şurubumuzu 3 yada 5 dak.daha bekletip
  •  sıcak ama buharı giden şerbetimizi üzerine gezdirelim
  • .üzerine çam fıstığı serpip servise sunalım..afiyetler olsun yapanlara


Related

TATLILAR 9024795107700121187

Yorum Gönder

emo-but-icon

BURALARDAYIZ

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Katkıda bulunanlar

Popüler Yayınlar

Instagram

Blog Arşivi

item