ŞÖBİYET
MALZEMELER ; 4 ya da 5 adet baklavalık yufka , Yarım paket tereyağ, İçi için; 1,5 bardak süt, 2 yemek kaşığı toz şeker ve irmik . ...
![](https://resources.blogblog.com/img/icon18_edit_allbkg.gif)
http://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/12/malzemeler-4-da-5-adet-baklavalk-yufka.html
MALZEMELER ;
ŞERBETİ ;;
Tarifi:
- 4 ya da 5 adet baklavalık yufka ,
- Yarım paket tereyağ,
- İçi için;
- 1,5 bardak süt,
- 2 yemek kaşığı toz şeker ve irmik .
ŞERBETİ ;;
- 3 bardak şeker,
- 3 bardak su .
Tarifi:
- Hazır baklavalık yufkalarımızı tek tek erimiş tereyağ ile yağlayıp üst üste dizelim(.4 yada 5 tane) .
- ayrı bir tencerede 1.5 bardak sütü 2 yemek kaşığı şeker ve 2 yemek kaşığı irmikle pişirip soğutalım.
- yağladığımız hamurları kare kare kesip hazırladığımız irmik sosundan koyup üçgen şeklinde kapatalım.
- 200 derece fırında pişirip soğutalım.
- 3 bardak şeker 3 bardak su ile şerbet hazırlayıp iyice kaynatalım.
- yarım limon suyu ilave edip şurubumuzu 3 yada 5 dak.daha bekletip
- sıcak ama buharı giden şerbetimizi üzerine gezdirelim
- .üzerine çam fıstığı serpip servise sunalım..afiyetler olsun yapanlara