BÜZME BÖREK

MALZEMELER ; 3 adet yufka, 1 su bardağı su, 1 büyük çay bardağı zeytinyağ, İstenilen iç malzeme (kıyma,patatesi,peynir) Üstüne ...

MALZEMELER ;
3 adet yufka,
1 su bardağı su,
1 büyük çay bardağı zeytinyağ,
İstenilen iç malzeme (kıyma,patatesi,peynir)
Üstüne sürmek için;
 1 yumurta,
2 kaşık yoğurt,
2 kaşık sıvıyağ

  • 1 yufkayı tezgaha yayalım.üzerine bolca sıvı yağ ve su karışımı sürelim
  • üst kısımlardan başlayarak elimizle yufkayı ortada büzerek 4 taraftan toplayalım
  • kelebek şekli gibi olsun
  •  bir kenarı tekrar yufkaların üzerine geri katlayalım ve
  •  üzerine iç malzemeyi yerleştirelim.(ben patatesli kıymalı iç hazırladım)
  • diğer 3 parçayıda üstüne kapatıp tepsiye ters çevirelim
  • üzerlerine yağlı suyun içine yumurta sarısı katıp fırçayla sürelim.
  • 200 derece fırında pişirelim.
  • Yufka sayısını istediğiniz ölçüde yapabilirsiniz. 
  • Biraz porsiyon olarak büyük oluyor ama 2 ye yada 4 e bölebilirsiniz.. 

Related

NEW 6657591298256680944

Yorum Gönder

emo-but-icon

BURALARDAYIZ

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Katkıda bulunanlar

Popüler Yayınlar

Instagram

Blog Arşivi

item