BÜZME BÖREK
MALZEMELER ; 3 adet yufka, 1 su bardağı su, 1 büyük çay bardağı zeytinyağ, İstenilen iç malzeme (kıyma,patatesi,peynir) Üstüne ...

- 1 yufkayı tezgaha yayalım.üzerine bolca sıvı yağ ve su karışımı sürelim
- üst kısımlardan başlayarak elimizle yufkayı ortada büzerek 4 taraftan toplayalım
- kelebek şekli gibi olsun
- bir kenarı tekrar yufkaların üzerine geri katlayalım ve
- üzerine iç malzemeyi yerleştirelim.(ben patatesli kıymalı iç hazırladım)
- diğer 3 parçayıda üstüne kapatıp tepsiye ters çevirelim
- üzerlerine yağlı suyun içine yumurta sarısı katıp fırçayla sürelim.
- 200 derece fırında pişirelim.
- Yufka sayısını istediğiniz ölçüde yapabilirsiniz.
- Biraz porsiyon olarak büyük oluyor ama 2 ye yada 4 e bölebilirsiniz..