TAVUKLU MANTARLI KREP
TAVUKLU MANTARLI KREP Malzemeler : KREP İÇİN ; 2 Adet yumurta , 2 bardak süt, 1,5-2 Bardak un , Tuz , İÇİ İÇİN ; 1pake...
![](https://resources.blogblog.com/img/icon18_edit_allbkg.gif)
http://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/08/tavuklu-mantarli-krep-malzemeler-krep.html
TAVUKLU MANTARLI KREP
Malzemeler :
KREP İÇİN ;
- 2 Adet yumurta ,
- 2 bardak süt,
- 1,5-2 Bardak un ,
- Tuz ,
İÇİ İÇİN ;
- 1paket mantar,
- 1 adet tavuk göğüsü ,
- 1 adet soğan ,
- 1 paket krema ,
- Tuz,karabiber
- Yarım kutu bezelye
ÜZERİ İÇİN ;
- Yeterince süt,
- 2yemek kaşığı tereyağı,
- 1,5 yemek kaşığı un
- Karabiber,
- Kaşar rendesi
YAPILIŞI ;
- Krep malzemelerini iyice çırpıyoruz , boza kıvamında bir malzeme elde ediyoruz.
- Yanmaz tavada çok az yağ ile krepler hazırlıyoruz.
- Ayrı bir yerde iç malzemesini hazırlıyoruz.
- Küp şeklinde soğanları doğrayıp mantar ve tavukları az suyla haşlıyoruz.
- Sıvı yağ ile öldürdüğümüz soğana ilave ediyoruz.Bu sırada bezelyeleride katıyoruz.
- Baharatını ve kremasını da ekleyip ocaktan alıyoruz
- .Kreplerin içersine hazırladığımız bu içi koyup bohça şeklinde kapatıyoruz.
- 200 dereceli fırına veriyoruz.
- Hafif pembeleşince üzerine kaşar peyniri rendeliyoruz.Kaşarlar hafif kızarınca krebimiz hazırdır ..
- AFİYET OLSUN :)