KÖZ PATLICANLI MANTARLI LEVREK
MALZEMELER ; 1 tane deniz levreği , 4-5 tane patlıcan , 4 tane domates 2 diş sarımsak , 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri,...
http://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/08/koz-patlicanli-mantarli-levrek.html
MALZEMELER ;
- 1 tane deniz levreği ,
- 4-5 tane patlıcan ,
- 4 tane domates
- 2 diş sarımsak ,
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri,
- 2 yemek kaşığı tereyağ,
- Karabiber,tuz,
- Yarım kilo mantar .
YAPILIŞI ;
- Patlıcanlar közlenerek , kabukları soyulur .
- 2 kaşık tereyağında döndürülür.
- İnce ince doğradığımız mantarlar ve kaşar peyniri ilave edilir.
- Ayrı bir yerde domates sosu hazırlanır.
- Domatesleri rendeleyerek 2 diş sarımsakla kaynatıyoruz .
- Tuzunu ve karabiberini ekleyip küp küp doğrayıp ızgara yaptığımız levrekleri sosa ilave ediyoruz.
- Közlemiş olduğumuz patlıcanların üzerine hazırladığımız bu sosu döküyoruz.
- Afiyet olsun.