AĞLAYAN PASTA
MALZEMELER: 3 Yumurta 3 fincan toz şeker 9 kaşık süt 1 yemek kaşığı kako 3,5 fincan un 1 paket kabartma tozu üzeri için: ya...
MALZEMELER:
- 3 Yumurta
- 3 fincan toz şeker
- 9 kaşık süt
- 1 yemek kaşığı kako
- 3,5 fincan un
- 1 paket kabartma tozu
- üzeri için:
- yarım bardak süt(keki ıslatmak için)
- 1 bardak süt
- 1 paket krem şanti
- 1 paket hazır çikolata sos
- 2 bardak süt
YAPILIŞI:
- Yumurtaları köpürünceye kadar iyice çırpalım
- .Şeker ilave edip eriyene kadar devam edelim
- Süt kakao ve unuda ilave edip akıcı bir kek hamuru hazırlıyalım
- .kabartma tozunu koyup aynı yönde çok az karıştırıp yağlanmış en büyük borcama dökelim.
- 160 derece fırında pişirelim
- .fırından çıkar çıkmaz yarım bardak süt ile kekin her tarafını ıslatalım.
- krem şantiyi sütle iyice çırpıp soğuk kekin üzerine sürelim
- .buzdolapta bekletelim
- .hazır çikolata sosunu sütle pişirip sıcak sıcak soğuyan krem şantili kekin üzerine gezdirip tekrar dolapta bekletelim...
- Bu sefer neder dir bilmem ama kekim çok kabarmadı.
- normalde borcam yüksekliğinde kabarırdı..böyle olunca bende pastayı kesip iki kat yaptım ve tekrar çikolata sos döktüm..