İNCİRLİ LEZZET ŞÖLENİ
İNCİRLİ LEZZET ŞÖLENİ ... tarif: 125 gr.tereyağ 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 su bar.pudra şekeri 1 yumurta 200 gr.buğday nişastası 1...
![](https://resources.blogblog.com/img/icon18_edit_allbkg.gif)
http://tulinceyemekler.blogspot.com/2015/01/incirli-lezzet-soleni.html
İNCİRLİ LEZZET ŞÖLENİ ...
tarif:
İçi için:
tarif:
- 125 gr.tereyağ
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 1 su bar.pudra şekeri
- 1 yumurta
- 200 gr.buğday nişastası
- 1 vanilya
- 1 pkt.k.tozu
- Aldığı kadar un
İçi için:
- 15 tane kuru incir
- Yarım su bar.toz şeker
- 1 elma rendesi 1 avuç dövülmüş ceviz
- 1 su. Bar.su
- 1 çay kaşığı tarçın
- TARİF
- İncirleri küçük küçük doğrayıp su ile pişirelim
- Diğer iç malzemeleri karıştırıp soğutalım
- Hamuru için un hariç tüm malzemeleri karıştıralım
- Aldığı kadar un ilavesiyle kurabıye kıvamında hamur elde edelim
- İstenilen şekil verilerek ( ben limonlukla şekil verdim)
- iç malzemesi konur
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derece pişirilir.
- Ilınınca üzerine pudra şekeri elenir.