NAR SOSLU KUP
MALZEMELER ; 1 kilo süt, 3 yemek kaşığı un , 3 yemek kaşığı nişasta, 1 paket vanilya, 100 gr tereyağ 1 bardak toz şeker, 1 pa...
![](https://resources.blogblog.com/img/icon18_edit_allbkg.gif)
http://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/12/nar-soslu-kup.html
- 1 kilo süt,
- 3 yemek kaşığı un ,
- 3 yemek kaşığı nişasta,
- 1 paket vanilya,
- 100 gr tereyağ
- 1 bardak toz şeker,
- 1 paket toz kremşanti,
- ÜZERİ İÇİN ;
- 4 bardak nar suyu ,
- 4 yemek kaşığı nişasta,
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri.
YAPILIŞI ;
- Süt , un , nişasta ve şeker ocakta pişirilir.
- İndirceğimize yakın tereyağ ve vanilya ilave edilir.
- Ara sıra karıştırılarak krema soğutulur.
- Soğuduktan sonra toz şanti ilave edilerek mikser yardımıyla 10 dakika çırpılır.
- Kuplara birer kepçe doldurulur ve soğutulur.
- Ayrı bir yerde nar suyu , nişasta ve pudra şekeri karıştırılarak puding yapılır.
- Nar taneleri karıştırlır. ve bu karışım soğutulan kremanın üzerine dökülür.
- Hindistan cevizi ile süslenir.