İÇ BAKLALI ENGİNAR
MALZEMELER ; 1 orta boy soğan , 5 adet enginar, Yarım su bardağı zeytinyağ, Yarım kilo iç bakla, 2 tane kesme şeker, Arz...
http://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/12/ic-baklali-enginar.html
MALZEMELER ;
1 orta boy soğan ,
5 adet enginar,
Yarım su bardağı zeytinyağ,
Yarım kilo iç bakla,
2 tane kesme şeker,
Arzuya göre tuz,
Bir avuç bezelye,
Yarım demet dereotu.
YAPILIŞ ;
Enginarın karaciğerin dostu olduğunu baklanında nasıl protein deposu olduğunu unutmayalım..hatta enginarın yapraklarınıda atmayıp çiğ olarak tüketelim..
1 baş soğanı zeytinyağında kavuralım.içine ayıklanmış enginarları2 koyup bir portakal suyunu ilave edelim..2 tane kesme şeker ve arzuya göre tuz ile tatlandıralım 10 yada 15 dakika sonra iç baklamızıda ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirelim soğuduktan sonra dereotu ve bezelye ile süsleyelim..😊