MİLFÖYLÜ ET SOTE
MALZEMELER ; 1 kilo kuşbaşı et, 2 tane soğan, 2 tane domates, 3 tane yeşil biber, 2 yemek kaşığı tereyağ, Arzuya göre tuz,karabib...
http://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/12/milfoylu-et-sote.html
MALZEMELER ;
YAPILIŞI ;
- 1 kilo kuşbaşı et,
- 2 tane soğan,
- 2 tane domates,
- 3 tane yeşil biber,
- 2 yemek kaşığı tereyağ,
- Arzuya göre tuz,karabiber.
- 6-7 adet milföy ,
- Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı.
YAPILIŞI ;
- Etimizi yıkayıp , düdüklü tencereye koyalım
- Küp doğranmış soğan , domates ve yeşil biberi koyup tuz ve karabiberle tatlandıralım .
- 20-25 dakika pişirelim. Soğutalım.
- Borcama etleri döküp üzerine milföyleri yerleştirelim.
- İsterseniz artan parçalardan kenarlarına ya da üzerine süsler yapalım.
- Yumurta sarısı sürüp
- önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyetler olsun :)