KIYMALI RULO BÖREK
MALZEMELER ; 3adet yufka 2 yumurta 3kaşık yoğurt 100 gr.tereyağ İç malzeme: 350_400 gr.kıyma 3er adet domates ve sivri biber 6 d...
http://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/12/kiymali-rulo-borek.html
MALZEMELER ;
YAPILIŞ:
- 3adet yufka
- 2 yumurta
- 3kaşık yoğurt
- 100 gr.tereyağ
- İç malzeme:
- 350_400 gr.kıyma
- 3er adet domates ve sivri biber
- 6 dal taze soğan
- 1adet kuru soğan
- 1kaşık salça
- 2çay kaşığı tuz
- Yarım demet maydanoz.
YAPILIŞ:
- Tereyağ eritilir
- yogurt ve yumurta çırpılıp eritilmiş tereyağ eklenir.
- fırın tepsisi yağlanır,hazırlanan sos her yerine sürülür
- ikinci ve üçüncü yufkada da aynı işlem uygulanır
- iç malzemesi için bütün malzeme karıştırılır bu malzeme yufkaların üzerine yayılır.
- önceden ısıtılmış 180 derece fırında20_25dak.pişirilir.
- fırından çıkınca yumuşasın diye bir havluyla kapatılır
- ılınınca rulo yapılır.iki parmak genişliğinde dilimlenir.
- rende kaşar serpilir.
- kaşar eriyene kadar tekrar fırınlanır.
- sıcak servis yapılır..😊
Toptan Kelle Eti Kıyması Börek özellikle ülkemizde insanlar tarafından çok sık tüketilen, birbirinden farklı birçok farklı çeşidi bulunan ve farklı malzemeler kullanılarak hazırlanan lezzetlerden bir tanesidir. Geleneksel ve kültürel olarak bazı bölgelerde yöresel börek çeşitleri bulunduğu için genellikle börekler farklı malzemeler kullanılarak hazırlanmaktadır. Börek yapımında en sık kullanılan malzeme ise hiç şüphe duymaksızın kıymadır.
YanıtlaSil