PATLICANLI EV KEBABI

Malzemeler ; 1 kilo patlıcan , Yarım kilo kuşbaşı et, 2 baş soğan , 2-3 tane yeşil biber, 2 tane domates Kızartmak için ; 2 bardak...

Malzemeler ;

  • 1 kilo patlıcan ,
  • Yarım kilo kuşbaşı et,
  • 2 baş soğan ,
  • 2-3 tane yeşil biber,
  • 2 tane domates
  • Kızartmak için ; 2 bardak sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber.


YAPILIŞ;

  • Patlıcanları yuvarlak ya da uzun küçük küçük keselim
  • Tuzlu suda bekletelim.
  • Ayrı bir yerde kuşbaşı etleri pişirelim
  •  Etler yumuşayıp suyunu çekince biraz tereyağ koyup küp küp doğradığımız soğanları ilave edelim
  • Biberleri ve domatesleri de doğrayıp içine karıştıralım. 
  • Tuz , karabiber ve sarımsak ile tatlandırıp ocaktan alalım.
  • Bu kez patlıcanların suyunu sıkıp bol yağda kızartalım .
  • Yağını havlu kağıt üzerinde aldıktan sonra borcama dizelim
  • Üzerine pişirdiğimiz etleri döküp domates ve biberle süsleyelim.
  • Yaklaşık 10 dakika kadar fırınlayıp servise sunalım . 
  • Afiyet olsun :)

Related

SEBZEYEMEKLERİ 1709093098173665360

Yorum Gönder

emo-but-icon

BURALARDAYIZ

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Katkıda bulunanlar

Popüler Yayınlar

Instagram

Blog Arşivi

item