AŞURE

MALZEMELER: 1 kilo aşurelik buğday 1.5 bardak pirinç 2 su bardağı nohut 2 su bardağı kuru fasulye yarım kilo kuru kayısı yarım kil...

MALZEMELER:
1 kilo aşurelik buğday

  • 1.5 bardak pirinç
  • 2 su bardağı nohut
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • yarım kilo kuru kayısı
  • yarım kilo kuru üzüm
  • 10 bardak şeker:(arzuya göre tadına bakıp değiştirebilirsiniz.)
  • yarım kilo süt
  • 10 tane kadar karanfil
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 paket vanilya
  • arzuya göre tarçın
  • portakal suyu ve rendesi
  •  üzerini süslemek için:
  • kuş üzümü
  • dolmalık fıstık
  • nar,ceviz,fındık badem
  • yada evinizde ne varsa

TARİF:

  • Buğdayları bir gece önceden iyice yıkayıp, geniş bir tencerede biraz haşlayıp kapağını kapatalım
  • ertesi gün suyunu süzüp tekrar su dolduralım iyice buğdaylar açılıp pişene kadar kaynatalım
  •  bu arada ıstendikçe sıcak su ilave edelim.
  • pirinci de ayrı bir tencerede haşlayıp içine karıştıralım.
  • ayrı ayrı haşlayıp süzdüğümüz nohut ve kuru fasulyeyi ilave edelim
  • kuru meyvelerimizi küçük küçük doğrayıp sıcak suda beklettikten sonra tencereye koyalım.
  • şekerimizi ilave edelim.
  • iyice özleşince sütünü,vanilyayı, portakal suyu ve rendesini ,kaynatıp süzdüğümüz karanfilleri, gülsuyunu  da ekleyip kapatalım 
  • istenilen kaselere boşaltıp üzerini süsleyip servise sunalım..
  • ALLAH kabul etsin...


Related

TATLILAR 8762333015179216018

Yorum Gönder

emo-but-icon

BURALARDAYIZ

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Katkıda bulunanlar

Popüler Yayınlar

Instagram

Blog Arşivi

item