MANTARLI ISPANAKLI TARTOLET

Tartolet hamuruiçin: 2.5 bardak un yarım paket margarin 1.5 çay bardağı yoğurt yarım paket kabartma tozu 1çay kaşığı tuz ıspana...

Tartolet hamuruiçin:

  • 2.5 bardak un
  • yarım paket margarin
  • 1.5 çay bardağı yoğurt
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1çay kaşığı tuz


ıspanaklı iç malzemesi:

  • küçük boy konserve mantar
  • 1küçük havuç
  • yarım kilo ıspanak
  • 1 baş soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane kesme şeker
  • 1 kase kaşar peyniri
  • yapılışı: ıspanaklar yıkanır sirkeli suda bekletilir.
  •  diğer tarafta soğan 2 kaşık kadar zeytinyağında kavrulur tuz ve şeker ilave edilir.
  • küp doğranmış havuç ve konserve mantarlarda ilave edilip biraz daha kavrulur..
  • bekletilen ıspanakların suyu sıkılarak tencereye konur ve suyu çekilene kadar pişirilir.
  • içine kaşar peyniri karıştırılarak soğumaya bırakılır.
  • un havuz gibi açlır içine bütün malzeme karıştırılarak hamur yoğurulur ve yarım saat buzdolabında bekletilir.
  •  çok kalın olmamak şartıyla  tart kalıplarına yerleştirilip şekil verilir.
  •  üzerine yanmaz kağıt konup bakliyat serpilir yada çatalla delikler açılır.(kabarmasın diye)
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir
  •  baklıyatlar üzerinden alınarak ıspanaklar yerleştirilir  domates sosunu da üstüne gezdirip  yaklaşık 2 yada3 dakika daha fırınlanıp servise sunulur..


Related

TARTLAR 1780378429913317178

Yorum Gönder

emo-but-icon

BURALARDAYIZ

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Katkıda bulunanlar

Popüler Yayınlar

Instagram

Blog Arşivi

item