BİBERDOLMASI
Yarim kilo dolma biber 4tane kuru soğan 1 bardak zeytinyağı(yarisı icine yarisı ustune) Dolma sayisi kadar mesala 15 tane dolmays...
http://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/08/biberdolmasi.html
- Yarim kilo dolma biber
- 4tane kuru soğan
- 1 bardak zeytinyağı(yarisı icine
- yarisı ustune)
- Dolma sayisi kadar mesala 15 tane dolmaysa 15 yemek kaşıgı (cok dolu degil)pirinc
- 2 tane rendelenmis domates
- Yarim paket.dolma fistıgi ve üzüm
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 yemek kasıgi dolma bahari
- 1tatli kasigı tuz ve şeker
- Yarim demet dogranmis dereotu,tazesogan,maydonoz ve nane.
Tarif:annemin sözünü hıc unutmam dolmanın sogani bol olucak,fazla tıka basa doldurulmuyacak yada çok sıkı sarılmayacak,yeşilligide bol olcak .hatta içine birkaç pazı yaprağı bile dogrardı
YAPILIŞ ;
- Dolmalık biberleri üzerlerini çikarip yikiyoruz.
- atlarını bir çatalla deliyoruz.soganlari kup doğrayip yagda kavuruyoruz.
- domatesi ilave edip tuz ve sekerini koyuyoruz.
- suyu çekilince yikanmis suzulmus pirincleride döküp biraz kavuruyoruz.
- Fıstik ve üzümleri de koyup yarim cay bardaği su ilave edip kapagini kapatiyoruz.
- 5 dak.kadar sonra bol yesillik ve baharatlarini ilave edip dolmaların içine fazla bastirmadan dolduruyoruz .
- uzerlerine domates kesip tencereye diziyoruz.
- Üzerine çıkıcak kadar su koyup uzerine agiŕlık yapacak kucuk bi porselen tabak koyup biberler yumusayincaya kadar pısiriyoruz
- indirmeye yakın zeytinyağını gezdirip 5.dak.daha pisirip
- servise aliyoruz.