#BAKLAVA#

Türk mutfağının geleneksel bayram tatlisi#BAKLAVA# 3 yumurta 1/2su bar.sıvı yağ 1,5 bardak sut 1/2limon 1pkt.kabartma tozu 1 kilo un Acmak...

Türk mutfağının geleneksel bayram tatlisi#BAKLAVA#

3 yumurta
1/2su bar.sıvı yağ
1,5 bardak sut
1/2limon
1pkt.kabartma tozu
1 kilo un
Acmak icin 1paket nisasta
Serbet:
5 bardak şeker
5bardak su
1/2limon
Fındık buyuklügunde tereyağ

Uzeri icin:
1/2 su bardak sıviyag
1/2 su bardak tereyag
önce serbet icin seker ve suyu iyice kaynatıp indirmeye yakın limon ve tereyağ ilave edip soğutun..
Unun ortasina butun malzemeyi koyup kulak memesi yumusakliginda hamur yoğurun. özlesince hamur yarim saat dinlendirin.100 tane kadar findik buyuklugunde parcalar koparin. Her bir parcanin arasina bir tutam nisasta serpip,10 ar tanesini ust uste koyup merdaneyle lahmacun hamuru gibi acin.tepsi ölcunuze gore tekrar acip hamuru buyultun.ceviz serpin ve bu islemi hamurlar bitene kadar tekrarlayin.keskin bir bicakla kesip şekil verin.kizdirilmis yagini her yanina gezdirip 170 derece firinda 20 dak. pisirin.ayarini 200 dereceye yukseltip iyice kizartin. firindan cikinca 5 dak sonra soguk serbetini dökun servis yaparken uzerini yine ince cekilmis ceviz yada cam fıstigi ile süsleyin..afiyet olsun

Yorum Gönder

emo-but-icon

BURALARDAYIZ

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Katkıda bulunanlar

Popüler Yayınlar

Instagram

Blog Arşivi

item