ARNAVUT BÖREĞİ

Merhaba  nefisssssss  bir Arnavut böreği ,ne dersiniz? Kıyır kıyır ağızda dağılan bir börek tarifi : 5 su bardağı un 1 ,5 su bardağı ı...

Merhaba  nefisssssss  bir Arnavut böreği ,ne dersiniz? Kıyır kıyır ağızda dağılan bir börek tarifi :

  • 5 su bardağı un
  • 1 ,5 su bardağı ılık su
  • 1 cay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke

Aralarına sürmek için zeytinyağ
İÇ MALZEMESİ ;
3 patlıcan
1 tane soğan
2 tane domates
3-4 yeşil biber
Biraz sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pulbiber.☺
YAPILIŞI ;
  • Hamur malzemeleri ile hamuru yoğuruyoruz.
  •  Biraz dinlendiriyoruz.
  •  Hamuru ikiye bölüyoruz.📍 her parçayı 10a bölüp tekrar beze yapıyoruz.
  •  Toplam 20 tane beze olacak.
  •  Bu arada iç malzemeyi hazırlıyoruz. 
  • Patlıcanları küp doğrayıp tuzlu suda bekleriyoruz 
  • Soğanı küp doğrayıp sıvı yağda biraz kavuruyoruz
  •  Domates ve biberleri ilave ediyoruz .
  • Baharatları koyuyoruz,kapağını kapatıp suyunu çekince kadar pişiriyoruz
  •  İç malzeme soğurken 10 bezeyi tabak büyüklüğünde açıyoruz .
  •  Zeytinyağı ile yağlayıp üst üste koyuyoruz. 
  • Diğer bezelere de aynı işlemi yapıp yaklaşık 1 saat dinlendiriyoruz 
  •  Tepsi mizi yağlıyoruz
  •  Elimizle hamurumuzu tepsi büyüklüğünde açıyoruz  
  •  Patlıcanlı içimizi yayıyoruz. 
  •  Diğer 10lu gruba da aynı işlemi yapıyoruz.
  •  İç malzemesini üzerine kapatıyoruz.
  •  Hamuru kesip yağ sürüyoruz. 
  •  200 derecelik ısıtılmış fırında pişiriyoruz


  • Afiyet olsun.💕

Related

NEW 6421611188261056234

Yorum Gönder

emo-but-icon

BURALARDAYIZ

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Katkıda bulunanlar

Popüler Yayınlar

Instagram

Blog Arşivi

item