ARNAVUT BÖREĞİ
Merhaba nefisssssss bir Arnavut böreği ,ne dersiniz? Kıyır kıyır ağızda dağılan bir börek tarifi : 5 su bardağı un 1 ,5 su bardağı ı...
https://tulinceyemekler.blogspot.com/2015/09/merhaba-arnavut-boregi-ne-dersiniz-kyr.html
Merhaba nefisssssss bir Arnavut böreği ,ne dersiniz? Kıyır kıyır ağızda dağılan bir börek tarifi :
Aralarına sürmek için zeytinyağ
İÇ MALZEMESİ ;
3 patlıcan
1 tane soğan
2 tane domates
3-4 yeşil biber
Biraz sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pulbiber.☺
YAPILIŞI ;
- 5 su bardağı un
- 1 ,5 su bardağı ılık su
- 1 cay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
Aralarına sürmek için zeytinyağ
İÇ MALZEMESİ ;
3 patlıcan
1 tane soğan
2 tane domates
3-4 yeşil biber
Biraz sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pulbiber.☺
YAPILIŞI ;
- Hamur malzemeleri ile hamuru yoğuruyoruz.
- Biraz dinlendiriyoruz.
- Hamuru ikiye bölüyoruz.📍 her parçayı 10a bölüp tekrar beze yapıyoruz.
- Toplam 20 tane beze olacak.
- Bu arada iç malzemeyi hazırlıyoruz.
- Patlıcanları küp doğrayıp tuzlu suda bekleriyoruz
- Soğanı küp doğrayıp sıvı yağda biraz kavuruyoruz
- Domates ve biberleri ilave ediyoruz .
- Baharatları koyuyoruz,kapağını kapatıp suyunu çekince kadar pişiriyoruz
- İç malzeme soğurken 10 bezeyi tabak büyüklüğünde açıyoruz .
- Zeytinyağı ile yağlayıp üst üste koyuyoruz.
- Diğer bezelere de aynı işlemi yapıp yaklaşık 1 saat dinlendiriyoruz
- Tepsi mizi yağlıyoruz
- Elimizle hamurumuzu tepsi büyüklüğünde açıyoruz
- Patlıcanlı içimizi yayıyoruz.
- Diğer 10lu gruba da aynı işlemi yapıyoruz.
- İç malzemesini üzerine kapatıyoruz.
- Hamuru kesip yağ sürüyoruz.
- 200 derecelik ısıtılmış fırında pişiriyoruz
- Afiyet olsun.💕