KISIR
Her zaman ,her yerde, bulgur denince aklıma ilk gelen #kısır da #kısır 😍 😍 ❤ ❤ Tarif isteyen olursa yazabilirim ❤ ❤ İsteğiniz üzere ...
https://tulinceyemekler.blogspot.com/2015/07/kisir.html
Her zaman ,her yerde, bulgur denince aklıma ilk gelen#kısır da #kısır😍😍❤❤
Tarif isteyen olursa yazabilirim ❤❤
İsteğiniz üzere buyrun tarife👉
2 bardak kadar ince bulguru birkaç kez sıcak su ile yıkayıp süzelim tekrar üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup kapağını kapatalım ve ocağın üzerinde 3 yada 4 dak.kadar tutalım. Ocağı kapatıp demlenmeye bırakalım. 1 tane kuru soğanı küp doğrayıp yaklaşık 1bardak kadar zeytinyağında sarartalım. 2 kaşık kadar biber salçasını da koyup kavuralım. 1 tatlı kaşığı kimyon ,tuz, kırmızı biber, kimyon, sumak yada sevdiğiniz baharatları da döküp demlendirelim. bulgura bu soğanlı karışımı dökelim. Yarım demet maydanoz ,taze soğan,nane ve bir kaç kıvırcık yaprağınıda ince doğrayıp soğuyan bulgura ilave edelim. Nar ekşisi ve limon suyunu istediğiniz ekşilikte koyup yeşilliklerle süsleyeleyelim afiyetler olsun.💕
Tarif isteyen olursa yazabilirim ❤❤
İsteğiniz üzere buyrun tarife👉
2 bardak kadar ince bulguru birkaç kez sıcak su ile yıkayıp süzelim tekrar üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup kapağını kapatalım ve ocağın üzerinde 3 yada 4 dak.kadar tutalım. Ocağı kapatıp demlenmeye bırakalım. 1 tane kuru soğanı küp doğrayıp yaklaşık 1bardak kadar zeytinyağında sarartalım. 2 kaşık kadar biber salçasını da koyup kavuralım. 1 tatlı kaşığı kimyon ,tuz, kırmızı biber, kimyon, sumak yada sevdiğiniz baharatları da döküp demlendirelim. bulgura bu soğanlı karışımı dökelim. Yarım demet maydanoz ,taze soğan,nane ve bir kaç kıvırcık yaprağınıda ince doğrayıp soğuyan bulgura ilave edelim. Nar ekşisi ve limon suyunu istediğiniz ekşilikte koyup yeşilliklerle süsleyeleyelim afiyetler olsun.💕