PATLICANLI EV KEBABI
Malzemeler ; 1 kilo patlıcan , Yarım kilo kuşbaşı et, 2 baş soğan , 2-3 tane yeşil biber, 2 tane domates Kızartmak için ; 2 bardak...

https://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/12/patlicanli-ev-kebabi.html
Malzemeler ;
YAPILIŞ;
- 1 kilo patlıcan ,
- Yarım kilo kuşbaşı et,
- 2 baş soğan ,
- 2-3 tane yeşil biber,
- 2 tane domates
- Kızartmak için ; 2 bardak sıvı yağ
- Yeteri kadar tuz ve karabiber.
YAPILIŞ;
- Patlıcanları yuvarlak ya da uzun küçük küçük keselim
- Tuzlu suda bekletelim.
- Ayrı bir yerde kuşbaşı etleri pişirelim
- Etler yumuşayıp suyunu çekince biraz tereyağ koyup küp küp doğradığımız soğanları ilave edelim
- Biberleri ve domatesleri de doğrayıp içine karıştıralım.
- Tuz , karabiber ve sarımsak ile tatlandırıp ocaktan alalım.
- Bu kez patlıcanların suyunu sıkıp bol yağda kızartalım .
- Yağını havlu kağıt üzerinde aldıktan sonra borcama dizelim
- Üzerine pişirdiğimiz etleri döküp domates ve biberle süsleyelim.
- Yaklaşık 10 dakika kadar fırınlayıp servise sunalım .
- Afiyet olsun :)