ELMALI CEVİZLİ TARTOLET
MALZEMELER ; İÇ HARCI : 4-5 soyulmuş rendelenmiş elma kabuğu, 5 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 su bardağı çekilmi...
![](https://resources.blogblog.com/img/icon18_edit_allbkg.gif)
https://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/11/elmali-cevizli-tartolet.html
MALZEMELER ;
İÇ HARCI :
HAMUR :
İÇ HARCI :
- 4-5 soyulmuş rendelenmiş elma kabuğu,
- 5 yemek kaşığı toz şeker,
- 1 tatlı kaşığı tarçın,
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz,
- ** Rendelenmiş elmalar ve şeker suyunu çekene kadar pişirilir.
- Tarçın ve ceviz ilave edilerek dinlemeye bırakılır.**
HAMUR :
- 150 gr tereyağ,
- 1 yumurta,
- Yarım su bardağı yoğurt,
- Yarım su bardağı sıvıyağ,
- 1 su bardağı pudra şekeri ,
- Yarım paket kabartma tozu ,
- 1 vanilya,
- 1 su bardağı nişasta,
- Aldığı kadar un ,
- TARİF
- **Yoğurma kabına eritilmiş tereyağı,yumurta, sıvıyağ,
- pudra şekeri,
- vanilya çırpılır. Nişasta ve kabartma tozu eklenir.
- Un eklenerek kurabiye kıvamına getirilir.
- Tart kalıplarına yerleştirilecek büyüklükte bardak ağzıyla kesilir.
- Kalıplara yerleştirilir, iç malzeme doldurulur
- .Kalan hamurda açılır istenirse üzerleri kapatılabilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında hafif pişirilir.
- Pudra şekeri ile servis yapılır :)