AŞURE
MALZEMELER: 1 kilo aşurelik buğday 1.5 bardak pirinç 2 su bardağı nohut 2 su bardağı kuru fasulye yarım kilo kuru kayısı yarım kil...
![](https://resources.blogblog.com/img/icon18_edit_allbkg.gif)
https://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/11/asure.html
MALZEMELER:
1 kilo aşurelik buğday
TARİF:
1 kilo aşurelik buğday
- 1.5 bardak pirinç
- 2 su bardağı nohut
- 2 su bardağı kuru fasulye
- yarım kilo kuru kayısı
- yarım kilo kuru üzüm
- 10 bardak şeker:(arzuya göre tadına bakıp değiştirebilirsiniz.)
- yarım kilo süt
- 10 tane kadar karanfil
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 paket vanilya
- arzuya göre tarçın
- portakal suyu ve rendesi
- üzerini süslemek için:
- kuş üzümü
- dolmalık fıstık
- nar,ceviz,fındık badem
- yada evinizde ne varsa
TARİF:
- Buğdayları bir gece önceden iyice yıkayıp, geniş bir tencerede biraz haşlayıp kapağını kapatalım
- ertesi gün suyunu süzüp tekrar su dolduralım iyice buğdaylar açılıp pişene kadar kaynatalım
- bu arada ıstendikçe sıcak su ilave edelim.
- pirinci de ayrı bir tencerede haşlayıp içine karıştıralım.
- ayrı ayrı haşlayıp süzdüğümüz nohut ve kuru fasulyeyi ilave edelim
- kuru meyvelerimizi küçük küçük doğrayıp sıcak suda beklettikten sonra tencereye koyalım.
- şekerimizi ilave edelim.
- iyice özleşince sütünü,vanilyayı, portakal suyu ve rendesini ,kaynatıp süzdüğümüz karanfilleri, gülsuyunu da ekleyip kapatalım
- istenilen kaselere boşaltıp üzerini süsleyip servise sunalım..
- ALLAH kabul etsin...