KABAK SARMA
MALZEMELER: 2 Adet taze kabak 1 baş kuru soğan 1 tane domates 1 tane yeşil ve kırmızı biber 3 diş sarmısak bir tutam kaşar peyniri...
![](https://resources.blogblog.com/img/icon18_edit_allbkg.gif)
https://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/10/kabak-sarma.html
MALZEMELER:
YAPILIŞI:
- 2 Adet taze kabak
- 1 baş kuru soğan
- 1 tane domates
- 1 tane yeşil ve kırmızı biber
- 3 diş sarmısak
- bir tutam kaşar peyniri
- 2 kaşık domates sosu
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- yeteri kadar tuz,karabiber
- yarım demet kıyılmış dereotu ve taze nane
YAPILIŞI:
- Kabakları patates soyacağı ile uzunlamasına çok ince keselim.(cips yapar gibi).
- ayrı bir yerde soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında sarartalım.
- domates,biber ve sarmısakları küp doğrayıp soğanlara ekleyelim tuz ve karabiber ekleyip suyunu çektirelim.
- tuzladığımız kabakların 4 tanesini artı şeklinde koyup içine hazırladığımız harçtan yerleştirelim.
- bohça gibi katlayıp birer kürdanla tutturalım.üzerlerine bir tatlı kaşığı domates sosu koyup az su ilavesi ile tencerede pişirelim
- indirceğimize yakın rende kaşar ilave edip 5 dakika kadar daha bekletip ocaktan alalım. dereotu ve nane serpip
- servise sunabiliriz artık..