#KADAYIF#
MALZEMELER ; Yarım kilo tel kadayıf, 2 bardak iri çekilmiş ceviz, 1 paket tereyağ ( 250 gram) ŞERBET : 4 su bardağı toz şeker, 6 su...
https://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/09/kadayif.html
MALZEMELER ;
Yarım kilo tel kadayıf,
2 bardak iri çekilmiş ceviz,
1 paket tereyağ ( 250 gram)
ŞERBET :
4 su bardağı toz şeker,
6 su bardağı su ,
Yarım limon suyu
YAPILIŞ :
Önce şurubu hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.Kadayıfları geniş bi tepsiye alıp elimizle parçalayıp erimiş tereyağ ile karıştırılım ve elimizle ovalım. Kadayıfı ikiye bölelim. 30-40 derece tepside kadayıfın yarısını elimizle bastırarak iyice sıkıştıralım. Bolca ceviz serpelim . Kalan kadayıfı da cevizlerin üzerine yayıp elimizle tekrar bastıralım.Üzerine ağırlık koyup bir gece bekletelim.180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Şerbeti fırından cıkan tatlının üzerine dökelim.Tepsinin üzerini örtüp 1 saat bekletelim.Ceviz ile süsleyip servis yapalım.
Yarım kilo tel kadayıf,
2 bardak iri çekilmiş ceviz,
1 paket tereyağ ( 250 gram)
ŞERBET :
4 su bardağı toz şeker,
6 su bardağı su ,
Yarım limon suyu
YAPILIŞ :
Önce şurubu hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.Kadayıfları geniş bi tepsiye alıp elimizle parçalayıp erimiş tereyağ ile karıştırılım ve elimizle ovalım. Kadayıfı ikiye bölelim. 30-40 derece tepside kadayıfın yarısını elimizle bastırarak iyice sıkıştıralım. Bolca ceviz serpelim . Kalan kadayıfı da cevizlerin üzerine yayıp elimizle tekrar bastıralım.Üzerine ağırlık koyup bir gece bekletelim.180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Şerbeti fırından cıkan tatlının üzerine dökelim.Tepsinin üzerini örtüp 1 saat bekletelim.Ceviz ile süsleyip servis yapalım.