ETLİ PATLICAN KEBABI
1 kilo bostan patlıcan yarım kilo jülyen doğranmış antirkort 2 tane kuru soğan 2 diş sarımsak 2 tane domates 2 tane yeşil,1 tane kı...
https://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/09/etli-patlican-kebabi.html
- 1 kilo bostan patlıcan
- yarım kilo jülyen doğranmış antirkort
- 2 tane kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 tane domates
- 2 tane yeşil,1 tane kırmızı biber
- 1 tane havuç
- yeteri kadar tuz ve karabiber
üzeri için;
- 7 yada 8 tane kare kaşar peyniri
- çerry domates
- kızartmak için bolca yağ
- alt sosu için;
- 4 tane domates 1 kaşık tereyağ
- tuz
- 1 diş sarmısak
yapılışı;
- patlıcanları yuvarlak kesip tuzlu suda bekletelim.
- domatesleri rondoda çekip kaynatalım.
- patlıcanları bol yağda kızartıp yağını kağıt havlu üzeride alalım.
- etlerimizi de ayrı bir tavada suyunu çekip kavruluncaya kadar pişirelim.
- yarım ay şeklinde doğradığımız soğanları,2 yemek kaşığı tereyağında küçük doğranmış havuçlarla birlikte soteleyelim.
- domatesleri ve biberleride küp küp doğrayıp tenceremize ilave edelim.
- sarmısakları ezip tuz ve karabiberle tatlandırıp etimizin altını kapatalım.
- fırına dayanıklı bir servis tabağına önce domates sosunu yayalım patlıcanları dizelim
- etleri taksim edip üzerlerine kaşar peyniri ve domates koyup
- 5 dakika kadar fırınlayalım..
- .afiyetler olsun..:)
Artık havalar da serinledi, böyle daha yoğun tatlar için masada yer açmalı.
YanıtlaSil