Aşure

Mutlu  ve huzurlu bir  sabaha uyanmanız dileğiyle iyi geceler ❣❣🙋sevenlere ,  beğenenlere,  umut olanlara, mutlu  edenlere,  herke...




Mutlu  ve huzurlu bir  sabaha uyanmanız dileğiyle iyi geceler ❣❣🙋sevenlere ,  beğenenlere,  umut olanlara, mutlu  edenlere,  herkese  ama herkese selam ve sevgiler❣❣❣ sağlıcakla  kalın ..beğeniyorsanız  hep meleklerle  kalın😄..#iyigeceler ❣#aşuredelisiyim  #herzaman #pişiririm #hadi #sizde #buyrun 🤗 çok büyük bir tencere aşureniz olacak söyleyeyim😊.🙋🤗herkese bol bol dağıtabilirsiniz..#aşure 
.1 kilo aşurelik buğday
  1. .1,5 su bardağı pirinç

.2 su bar.nohut
.2 su.bar.kuru fasulye
.Yarım kilo kayısı
.Yarım kilo kuru üzüm
  • .10 bardak şeker

.Yarım kilo süt
.10 tane kadar karanfil
.1çay kaşığı tuz.
.1 paket vanilya
.Arzuya göre tarçın
.Portakal suyu ve rendesi
.Üzerini süslemek içinde 
Kuş üzümü, badem, nar ,ceviz, dolmalık fıstık yada hangi malzemeler evinizde varsa onlarla süsleyin.

Buğdayları iyice yıkayıp bol suda biraz haşlayıp kapağını kapatıp bir gece bekletelim.ertesi gün suyunu süzüp geniş bir tencerede iyice haşlanıncaya kadar pişirelim. Pirinci ,fasulyeyi, nohutu da ayrı ayrı haşlayıp buğdayın içine karıştıralım.iyice özleşinceye kadar kaynatalım.şeker ve sütünü ilave edelim.bu arada sıcak suyu hazır bulundurup gerektikçe ilave edelim.küçük küçük kesip sıcak su içinde bekletiğimiz kayısı üzüm incirleride ekleyelim.karanfili az suyla cezvede kaynatıp süzgeçle buğdayların içine dökelim. Portakal rendesini koyalım.2 yemek kaşığı gül suyu vanıilya yıda koyup altını kapatalım. Tabaklara eşit oranda boşaltıp soğutalım .üstünü süsleyip servise sunalım.











Related

SÜTLAÇ

Osmanlı mutfağına yakışır şöyle kallavi bir sütlaç yaptım.. #süt##sütlaç##lezzet##sunum##nefis##harika... .  TARİFİ : Yarım su bardağı pirinç 1 litre süt 1su bardağı su 2 cay bardaği toz...

AYVA TATLISI

TARİF   4 tane ayvayı kabuklarını soyup içlerini oyalım ve kararmasın diye limonlu suda bekletelim yayvan bir tencereye dizip her ayva için 2 kaşık toz şeker ilave edip ayvaları yerlesti...

ERİKMARMELADI

Erik marmeladı:erikleri yıkayıp haşlıyoruz  iyice ezilince tel süzgeçten geçiriyoruz ,içine 1 e 1 ölçü şekerşeker ve yarım limonsıkıp koyulaşıncaya kadar kaynatıyoruz  soğutup servis yap...

Önceki Kayıt KOZALAK MANTISI
Sonraki Kayıt MUFFİN SUCUK

Yorum Gönder

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

BURALARDAYIZ

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Katkıda bulunanlar

Popüler Yayınlar

Instagram

Blog Arşivi

item