AĞAÇ KURABİYE

MALZEMELER: 300 gr.tereyağ 2 tatlı kaşığı nişasta 1 su bardağı pudra şekeri 3,5 su bardağı un(az yada çok gelebilir kontrollu koyarsan...

MALZEMELER:
300 gr.tereyağ
2 tatlı kaşığı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
3,5 su bardağı un(az yada çok gelebilir kontrollu koyarsanız iyi olur)
ara kreması:
1.5 bardak süt
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
yarım çay bardağı pudra şekeri
1 kaşık tereyağ
sütü tencereye koyup pudra şekeri,nişastayi lave edip karıştırarak kısık ateşte pişirelim.muhallebi kıvamına gelince tereyağ ve vanilyayıda koyup  ocaktan alalım.

TARİF:
Oda sıcaklığındaki tereyağ ile bütün malzemeyi karıştırıp kurabiye hamuru hazırlıyalım. küçüklü büyüklü kalıplarla kesip şekiller verelim. önceden ısıtılmış 180 derece fırında içini çekene kadar pişirelim. Soğuyan kurabiyelerin  aralarına krema sürüp üst üste dizelim.. pudra şekeri serpip servise sunalım.... isterseniz elinizle sadece yuvarlak şekiller verip tek tek kurabiye şeklindede yapabilirsiniz böylece yemesi daha kolay olacaktır. ben görsel amaçlı olsun diye  kurabiyeleri böyle üst üste koyup sundum tercih sizlerin...



Related

TATLI KURABİYELER 8595502279320244095

Yorum Gönder

  1. ellerinize sağlık güzel görünüyor, sabaha yetiştirmem gereken kek ve kurabiyeer var. bu tarif kurtarıcı oldu benim için

    YanıtlaSil

emo-but-icon

BURALARDAYIZ

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Katkıda bulunanlar

Popüler Yayınlar

Instagram

Blog Arşivi

item