ZEYTİN EZMELİ AÇMA
Zeytin ezmeli açma 1,5su bardağı ılık süt Yarım su bardağı sıvı yağ, 1.5 yemek kaşığı toz şeker, Çok az tuz, Yarım paket yaş m...
http://tulinceyemekler.blogspot.com/2015/01/zeytin-ezmeli-acma.html
Zeytin ezmeli açma
- 1,5su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ,
- 1.5 yemek kaşığı toz şeker,
- Çok az tuz,
- Yarım paket yaş maya
- Aldığı kadar un
- TARİF
- Ilık sütün içine mayayı koyup eritelim
- şeker ve diğer malzemeleri koyup ele yapışmıyacak derecede yumuşak bir hamur hazırlayalım
- mayalanmasını
bekleyelim. - Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp elimizle uzunlamasına açalım.
- yarısına kadar çizikler atalım.çizik olmayan yere de zeytin ezmesi sürelim ve yuvarlamaya devam edelim.
- Ay şeklinde kıvırıp yumurta sarısı sürelim
- önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim. Fırından alınca üzerine nemli bir bez örtelim..
- sonra servis tabağına dizip ikram edelim..