YAĞLAMA

4 Kişilik yağlama icin: HAMURU: Yarim kilo kadar un Bir paket yaşa maya  Yogurmak icin ılık su Tuz KIYMALI HARCI İÇİN:  3 Ade...

4 Kişilik yağlama icin:
HAMURU:

  • Yarim kilo kadar un
  • Bir paket yaşa maya 
  • Yogurmak icin ılık su
  • Tuz

KIYMALI HARCI İÇİN: 

  • 3 Adet sivri bibeYarım kilo orta yagli dana kıyma 
  • Yağ tercihini siz yapın tereyağ da olabilir zeytinyağda olabilir.takribi 200gr
  • İki orta boy kuru soganr
  • 3 domates
  • İki corba kaşığı domates salcası
  • Tuz,toz biber

YAPILIŞI:

  • Unu ılık suyla ıslatilmiş mayayla tuzla karıştırıp yumusak bir hamur elde edip mayalanmasi icin dinlendirelim
  • Diğer tarafta harç malzemelerini tarifte yazdığım sırayla kıymanın suyunu çekene kadar kavuralım yağı ilave edip soganları biberi domatesi 3er dakika arayla kavurup salçasını ilave edelim 


  • .birazda salca ve toz biberle kavurup tuzu ve yarim çay bardağı suyu ilave edelim 5dakika kısık ateste pisirelim.

Mayalanan hamurdan avuc ortasi büyüklüğünde parcalar alip oklava yardimi ile 25-30 cm büyüklüğünde açıp
 teflon tavada arkalı önlü benek benek olana dek pisirelim .
pisen şebitlerin üzerine harci sürüp üst üste şebitler bitene kadar tekrarlayalım.Dilimleyip servise hazir hale getirelim .
AFİYET OLSUN

Related

NEW 166363838072085981

Yorum Gönder

emo-but-icon

BURALARDAYIZ

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Katkıda bulunanlar

Popüler Yayınlar

Instagram

Blog Arşivi

item