YAĞLAMA
4 Kişilik yağlama icin: HAMURU: Yarim kilo kadar un Bir paket yaşa maya Yogurmak icin ılık su Tuz KIYMALI HARCI İÇİN: 3 Ade...
![](https://resources.blogblog.com/img/icon18_edit_allbkg.gif)
http://tulinceyemekler.blogspot.com/2015/01/yaglama.html
4 Kişilik yağlama icin:
HAMURU:
KIYMALI HARCI İÇİN:
YAPILIŞI:
Mayalanan hamurdan avuc ortasi büyüklüğünde parcalar alip oklava yardimi ile 25-30 cm büyüklüğünde açıp
teflon tavada arkalı önlü benek benek olana dek pisirelim .
pisen şebitlerin üzerine harci sürüp üst üste şebitler bitene kadar tekrarlayalım.Dilimleyip servise hazir hale getirelim .
AFİYET OLSUN
HAMURU:
- Yarim kilo kadar un
- Bir paket yaşa maya
- Yogurmak icin ılık su
- Tuz
KIYMALI HARCI İÇİN:
- 3 Adet sivri bibeYarım kilo orta yagli dana kıyma
- Yağ tercihini siz yapın tereyağ da olabilir zeytinyağda olabilir.takribi 200gr
- İki orta boy kuru soganr
- 3 domates
- İki corba kaşığı domates salcası
- Tuz,toz biber
YAPILIŞI:
- Unu ılık suyla ıslatilmiş mayayla tuzla karıştırıp yumusak bir hamur elde edip mayalanmasi icin dinlendirelim
- Diğer tarafta harç malzemelerini tarifte yazdığım sırayla kıymanın suyunu çekene kadar kavuralım yağı ilave edip soganları biberi domatesi 3er dakika arayla kavurup salçasını ilave edelim
- .birazda salca ve toz biberle kavurup tuzu ve yarim çay bardağı suyu ilave edelim 5dakika kısık ateste pisirelim.
Mayalanan hamurdan avuc ortasi büyüklüğünde parcalar alip oklava yardimi ile 25-30 cm büyüklüğünde açıp
teflon tavada arkalı önlü benek benek olana dek pisirelim .
pisen şebitlerin üzerine harci sürüp üst üste şebitler bitene kadar tekrarlayalım.Dilimleyip servise hazir hale getirelim .
AFİYET OLSUN