AĞLAYAN PASTA

MALZEMELER: 3 Yumurta 3 fincan toz şeker 9 kaşık süt 1 yemek kaşığı kako 3,5 fincan un 1 paket kabartma tozu  üzeri için: ya...



MALZEMELER:

  • 3 Yumurta
  • 3 fincan toz şeker
  • 9 kaşık süt
  • 1 yemek kaşığı kako
  • 3,5 fincan un
  • 1 paket kabartma tozu
  •  üzeri için:
  • yarım bardak süt(keki ıslatmak için)
  • 1 bardak süt
  • 1 paket krem şanti

  • 1 paket hazır çikolata sos
  • 2 bardak süt

YAPILIŞI:

  • Yumurtaları köpürünceye kadar iyice çırpalım
  • .Şeker ilave edip eriyene kadar devam edelim
  • Süt kakao ve unuda ilave edip akıcı bir kek hamuru hazırlıyalım
  • .kabartma tozunu koyup aynı yönde çok az karıştırıp yağlanmış en büyük borcama dökelim.
  • 160 derece fırında pişirelim
  • .fırından çıkar çıkmaz yarım bardak süt ile kekin her tarafını ıslatalım.
  •  krem şantiyi sütle iyice çırpıp soğuk kekin üzerine sürelim
  • .buzdolapta bekletelim
  • .hazır çikolata sosunu sütle pişirip sıcak sıcak soğuyan krem şantili kekin üzerine gezdirip tekrar dolapta bekletelim...
  •  Bu sefer neder dir bilmem ama kekim çok kabarmadı.
  •  normalde borcam yüksekliğinde kabarırdı..böyle olunca bende pastayı kesip iki kat yaptım ve tekrar çikolata sos döktüm..



Related

NEW 5100925660220631621

Yorum Gönder

emo-but-icon

BURALARDAYIZ

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Katkıda bulunanlar

Popüler Yayınlar

Instagram

Blog Arşivi

item