BADEMLİ TAVUKLU PİLAV
MALZEMELER; 2,5 bardak pirinç , Yarım paket tereyağ, 1 baş soğan , 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 avuç iç badem , 1 adet tavukgöğsü, ...
http://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/12/bademli-tavuklu-pilav.html
MALZEMELER;
YAPILIŞ ;
- 2,5 bardak pirinç ,
- Yarım paket tereyağ,
- 1 baş soğan ,
- 1 tatlı kaşığı karabiber,
- 1 avuç iç badem ,
- 1 adet tavukgöğsü,
- 2,bardak su
YAPILIŞ ;
- 2 su bardağı pirinci üzerine bol tuz serpip sıcak su ile ıslatalım.
- Pilav tenceremizde 1 baş soğanı yarım paket margarinle sarartalım
- 2 bardak su koyup kaynatalım.iyice yıkayıp süzdüğümüz pirinci ilave edelim
- .tuz,badem ve didiklenmiş tavuk etlerinide koyup pirinçler ,yumuşayıp suyunu çekene kadar, önce harlı iyice kaynayınca da kısık ateşte pişirelim
- demlenmeye bırakalım.
- yuvarlak kek kalıbına boşaltıp ters çevirelim
- üstünü süsleyip ters çevirelim..deneyip yapanlara afiyet olsun