BADEMLİ TAVUKLU PİLAV

MALZEMELER; 2,5 bardak pirinç , Yarım paket tereyağ, 1 baş soğan , 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 avuç iç badem , 1 adet tavukgöğsü, ...

MALZEMELER;

  • 2,5 bardak pirinç ,
  • Yarım paket tereyağ,
  • 1 baş soğan ,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • 1 avuç iç badem ,
  • 1 adet tavukgöğsü,
  • 2,bardak su


YAPILIŞ ;

  • 2 su bardağı pirinci üzerine bol tuz serpip sıcak su ile ıslatalım.
  • Pilav tenceremizde 1 baş soğanı yarım paket margarinle sarartalım
  • 2 bardak su koyup kaynatalım.iyice yıkayıp süzdüğümüz pirinci ilave edelim
  • .tuz,badem ve didiklenmiş tavuk etlerinide koyup pirinçler ,yumuşayıp suyunu çekene kadar, önce harlı iyice kaynayınca da kısık ateşte pişirelim
  • demlenmeye bırakalım.
  • yuvarlak kek kalıbına boşaltıp ters çevirelim
  •  üstünü süsleyip ters çevirelim..deneyip yapanlara afiyet olsun



Related

TAVUKLUPİLAV 4885323285325721270

Yorum Gönder

emo-but-icon

BURALARDAYIZ

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Katkıda bulunanlar

Popüler Yayınlar

Instagram

Blog Arşivi

item