KABAK SARMA

MALZEMELER: 2 Adet taze kabak 1 baş kuru soğan 1 tane domates 1 tane yeşil ve kırmızı biber 3 diş sarmısak bir tutam kaşar peyniri...

MALZEMELER:

  • 2 Adet taze kabak
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 tane domates
  • 1 tane yeşil ve kırmızı biber
  • 3 diş sarmısak
  • bir tutam kaşar peyniri
  • 2 kaşık domates sosu
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • yeteri kadar tuz,karabiber
  • yarım demet kıyılmış dereotu ve taze nane

YAPILIŞI:

  • Kabakları patates soyacağı ile uzunlamasına çok ince keselim.(cips yapar gibi).
  • ayrı bir yerde soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında sarartalım.
  • domates,biber ve sarmısakları küp doğrayıp soğanlara ekleyelim tuz ve karabiber ekleyip suyunu çektirelim.
  • tuzladığımız kabakların 4 tanesini artı şeklinde koyup içine hazırladığımız harçtan yerleştirelim.
  • bohça gibi katlayıp birer kürdanla tutturalım.üzerlerine bir tatlı kaşığı domates sosu koyup az su ilavesi ile tencerede pişirelim
  • indirceğimize yakın rende kaşar ilave edip 5 dakika kadar daha bekletip ocaktan alalım. dereotu ve nane  serpip
  •  servise sunabiliriz artık..

Related

ZEYTİNYAĞLIYEMEKLER 5148954478978724746

Yorum Gönder

emo-but-icon

BURALARDAYIZ

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Katkıda bulunanlar

Popüler Yayınlar

Instagram

Blog Arşivi

item