ANTEP'İN MEŞHUR YUVALAMASI

Malzemeler ;  Yarım kilo kuşbaşı et , 1 bardak haşlanmış nohut,  2 bardak yoğurt,  1 yumurta,  2 tatlı kaşığı un , ** Köfteler...

Malzemeler ;

  •  Yarım kilo kuşbaşı et ,
  • 1 bardak haşlanmış nohut,
  •  2 bardak yoğurt,
  •  1 yumurta,
  •  2 tatlı kaşığı un ,


  • ** Köfteleri için: 250 gr. Kadar kıyma,
  •  Yarım bardak pirinç yada pirinç tozu ,
  • 1 baş kuru soğan 
  • 1 tatlı kaşığı irmik,
  •  Arzuya göre tuz karabiber  .


  • *Pirinci yıkayıp robotta iyice çekelim un haline getirelim.
  •  *kıyma,pirinç tozu,tuz,karabiber,rende soğan ve irmikle güzelce yoğuralım.
  •  *nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayalım. 
  • *etimizi yıkayıp düdüklü tencerede suyla haşlayalım.
  •  Haşlanmış nohutlarıda katıp kaynatalım
  •  küçük köftelerimizi de koyup 15 dak.kadar daha pişirelim.
  •  *yoğurt,un ve yumurtayı iyice çırpıp çorbaya terbiye yapalım 5 dak.daha kaynatalım. 
  • *2 kaşık tereyağ ve 1 tatlı kaşığı naneyi yakıp çorbamızın üzerine gezdirelim.
  • afiyetler olsun efenim😊

Related

YUVALAMA 6251812880635998356

Yorum Gönder

emo-but-icon

BURALARDAYIZ

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Katkıda bulunanlar

Popüler Yayınlar

Instagram

Blog Arşivi

item