ANTEP'İN MEŞHUR YUVALAMASI
Malzemeler ; Yarım kilo kuşbaşı et , 1 bardak haşlanmış nohut, 2 bardak yoğurt, 1 yumurta, 2 tatlı kaşığı un , ** Köfteler...
http://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/10/antepin-meshur-yuvalamasi.html
Malzemeler ;
- Yarım kilo kuşbaşı et ,
- 1 bardak haşlanmış nohut,
- 2 bardak yoğurt,
- 1 yumurta,
- 2 tatlı kaşığı un ,
- ** Köfteleri için: 250 gr. Kadar kıyma,
- Yarım bardak pirinç yada pirinç tozu ,
- 1 baş kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı irmik,
- Arzuya göre tuz karabiber .
- *Pirinci yıkayıp robotta iyice çekelim un haline getirelim.
- *kıyma,pirinç tozu,tuz,karabiber,rende soğan ve irmikle güzelce yoğuralım.
- *nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayalım.
- *etimizi yıkayıp düdüklü tencerede suyla haşlayalım.
- Haşlanmış nohutlarıda katıp kaynatalım
- küçük köftelerimizi de koyup 15 dak.kadar daha pişirelim.
- *yoğurt,un ve yumurtayı iyice çırpıp çorbaya terbiye yapalım 5 dak.daha kaynatalım.
- *2 kaşık tereyağ ve 1 tatlı kaşığı naneyi yakıp çorbamızın üzerine gezdirelim.
- afiyetler olsun efenim😊