TRİLEÇE

MALZEMELER ; 4 yumurta, 1 su bardağı zeytinyağı, 5 kaşık irmik, 10 yemek kaşığğı un, 1 paket kabartma tozu  ve vanilya. ŞERBETİ...

MALZEMELER ;

  • 4 yumurta,
  • 1 su bardağı zeytinyağı,
  • 5 kaşık irmik,
  • 10 yemek kaşığğı un,
  • 1 paket kabartma tozu  ve vanilya.


ŞERBETİ İÇİN ;

  • 4 bardak süt,
  • 5 yemek kaşığı toz şeker,
  • 2 paket krema,
  • 2 yemek kaşığı süt tozu ,


KARAMELİ İÇİN ;

  • 5 yemek kaşığı toz şeker,
  • 25 gram margarin,
  • 1 paket krema


YAPILIŞ :

  • Yumurta iyice çırpılır. Yağ ilave edilir. 
  • Un ve irmik karıştırılarak ,kabartma tozu ve vanilya konulur.
  •  Büyük dikdörtgen borcama kek hamuru dökülür. 
  • 170 derecede 45-50 dakika pişirilir. 
  • Şerbeti için tüm malzeme mikserle en az 10 dakika çırpılır. 
  • Köpüğün sütün üstüne çıkması gerekiyor.Karameli için şeker tavada karamelize edilir.Şekerin sertleşmemesi için margarin ve krema hızlı bir şekilde dökülerek hızlıca cırpılır ve altı kapatılır. Kek ılıkken kesilerek soğuk olan şerbet yavaş yavaş üstüne dökülür. Servisten önce yaptığımız karamel tatlının üzerine sürülür. Afiyet olsun :)

Related

NEW 3444755038492388468

Yorum Gönder

emo-but-icon

BURALARDAYIZ

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Katkıda bulunanlar

Popüler Yayınlar

Instagram

Blog Arşivi

item