ETLİ PATLICAN KEBABI

1 kilo bostan patlıcan yarım kilo jülyen doğranmış antirkort 2 tane kuru soğan 2 diş sarımsak 2 tane domates 2 tane yeşil,1 tane kı...


  • 1 kilo bostan patlıcan
  • yarım kilo jülyen doğranmış antirkort
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tane domates
  • 2 tane yeşil,1 tane kırmızı biber
  • 1 tane havuç
  • yeteri kadar tuz ve karabiber

üzeri için;

  • 7 yada 8 tane kare kaşar peyniri
  • çerry domates
  • kızartmak için bolca yağ
  • alt sosu için;
  • 4 tane domates 1 kaşık tereyağ
  • tuz
  • 1 diş sarmısak

yapılışı;

  • patlıcanları yuvarlak kesip tuzlu suda bekletelim. 
  • domatesleri rondoda çekip kaynatalım.
  • patlıcanları bol yağda kızartıp yağını kağıt havlu üzeride alalım.
  • etlerimizi de ayrı bir tavada suyunu çekip kavruluncaya kadar pişirelim.
  • yarım ay şeklinde doğradığımız soğanları,2 yemek kaşığı tereyağında küçük doğranmış havuçlarla birlikte soteleyelim.
  • domatesleri ve biberleride küp küp doğrayıp tenceremize ilave edelim.
  • sarmısakları ezip tuz ve karabiberle tatlandırıp etimizin altını kapatalım.
  • fırına dayanıklı bir servis tabağına önce domates sosunu yayalım patlıcanları dizelim 
  • etleri taksim edip üzerlerine kaşar peyniri ve domates koyup
  •  5 dakika kadar fırınlayalım..
  • .afiyetler olsun..:)

Related

SEBZEYEMEKLERİ 2824289772736580275

Yorum Gönder

  1. Artık havalar da serinledi, böyle daha yoğun tatlar için masada yer açmalı.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

BURALARDAYIZ

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Katkıda bulunanlar

Popüler Yayınlar

Instagram

Blog Arşivi

item