DÜĞÜN ETİ
MALZEMELER 1 kilo iri parça dana eti 2 adet küp doğranmış soğan 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşı...
http://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/09/dugun-eti.html
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI:
- 1 kilo iri parça dana eti
- 2 adet küp doğranmış soğan
- 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- arzuya göre tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- kızartmak için 3 yemek kaşığı tereyağ
HAZIRLANIŞI:
- Etimizi yıkayıp soğan,tüm baharatlar ve zeytinyağı ile soslayıp en az bir gün bekletelim.
- ertesi gün tavada tereyağını eritip etleri ,soğan sosundan silkeleyip bu yağda mühürleyelim.
- kızaran etlerimizi düdüklü tencereye alıp , üzerine çıkacak kadar sıcak su ilavesi ile yarım saat kadar pişirelim
- .nefis bir et yemeği ile karşı karşıyasınız afiyetler olsun..:)