DÜĞÜN ETİ

MALZEMELER 1 kilo iri parça dana eti 2 adet küp doğranmış soğan 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşı...

MALZEMELER

  • 1 kilo iri parça dana eti
  • 2 adet küp doğranmış soğan
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • arzuya göre tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • kızartmak için 3 yemek kaşığı tereyağ

HAZIRLANIŞI:

  • Etimizi yıkayıp soğan,tüm baharatlar ve zeytinyağı ile soslayıp en az bir gün bekletelim.
  •  ertesi gün tavada tereyağını eritip etleri ,soğan sosundan silkeleyip bu yağda mühürleyelim.
  • kızaran etlerimizi düdüklü tencereye alıp , üzerine çıkacak kadar sıcak su ilavesi ile yarım saat kadar pişirelim
  • .nefis bir et yemeği ile karşı karşıyasınız afiyetler olsun..:)

Related

KÖZ PATLICANLI TAVUK SARMA

2 Adet tavuk göğüsü ince dövüp biraz tuz biraz karabiber birazda z.yagi ile harmanlayalim.  Icine ķözlenmıs ezilmis patlıcan  1 dilim kasar peyniri koyup sıkıca saralım rulo yapalım &nb...

ROKALI YEŞİL SALATA

Salatasız olmaz ROKALI YEŞİL SALATA bolca rokayi ,göbek salatayı ,dogranmıs maydonozu ,dereotunu ince dograyip rendelenmis havucu da ilave edip  nar eksisi ,tuz ve zeytinyağ sosu ile karıstir...

BEZELYELİ YEŞİL PİLAV

2 bardak pirinci, 2 yemek kasigi tuz koyup sıcak su ile ıslatalim.  Tuzlu suda bekletilen pirinci iyice yikayip 3 corba kasigi erittiğimiz tereyağinda kavuralim  varsa et yada tavuk suyu...

Önceki Kayıt MEYVE SUNUMU

Yorum Gönder

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

BURALARDAYIZ

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Katkıda bulunanlar

Popüler Yayınlar

Instagram

Blog Arşivi

item