PATLICAN KEBAB
Sofralarımıza çok beğeni ve renk getirecek bir tat#PATLICAN KEBABI## MALZEMELER ; 2 tane bostan patĺican Yarim kilo kuşbaşı dana eti(...
http://tulinceyemekler.blogspot.com/2014/08/patlicankebabi.html
Sofralarımıza çok beğeni ve renk getirecek bir tat#PATLICAN KEBABI##
MALZEMELER ;
YAPILIŞI ;
MALZEMELER ;
- 2 tane bostan patĺican
- Yarim kilo kuşbaşı dana eti(koyun eti de olabilir)
- 2 tane domates
- 2 tane yesil ve kırmızı biber
- 3 diş sarmisak
- 1 tatli kaşigi tuz ve karabiber
- Kızartmak için sıvi yağ
YAPILIŞI ;
- Patlıcanlari irice doğrayıp tuzlu suda bekletelim
- .bol yağda fazla kizartmadan rengi dönünce alalım.havlu kagıt uzerinde bekletelim.
- ayri bir tencerede etimiz yumusayincaya kadar pisirelim.
- once küp doğranmis sogani sonra yine küp domates, biber ve sarmisaklari , karabiber ve tuzunu koyup borcama yagi alinmis,dizilmis, patlicanlarin uzerine suyuyla birlikte gezdirelim etimizi de.
- Biberlerle süsleyip fırında biraz daha pisirelim..
- afiyet olsun..